2005: Drakenhart (1ste plaats)

Met “Drakenhart” kregen we van de jury 465 punten
en behaalden daarmee de eerste plaats. Het was een nipte
overwinning, omdat het verschil met de tweede (buurtschap Westhoek)
slechts drie punten bedroeg. Naast de eerste prijs ontvingen
we ook nog de prijs van het kind. Deze overwinning
wordt opgedragen aan alle medewerkers die de voorbije
15 jaar hun steentje hebben bijgedragen aan al
onze corsowagens. Op naar de volgende 15 jaar.

 

Drakenhart:

Lang, lang geleden, zo ergens aan het begin van de Middeleeuwen, leefden er nog draken. Mensen en draken leefden gelukkig samen … tot men ontdekte dat je door het drinken van drakenbloed onsterfelijk werd. Vanaf dat moment was de jacht geopend. In vele gevechten om drankenbloed sneuvelden ontelbare ridders en evenveel draken. En zo kwam het dat er uiteindelijk maar één draak en één drakenjager overbleef. Deze ridder reisde de hele wereld rond op zoek naar de laatste draak. Na vele jaren zoeken was het uiteindelijk zover.

Maar de laatste draak was groter en sterker dan alle overigen. De ridder en de draak beseften dat geen van beiden dit gevecht konden winnen. Daarom stelde de draak voor om samen te werken: de draak viel een dorpje aan en de jager schakelde zogezegd de draak uit in ruil voor een beloning van vele goudstukken. De jaren gingen voorbij en ze werden goeie vrienden. Ze trokken van dorp tot dorp, van stad tot stad en overal waar ze kwamen voerden ze hun schijngevecht op en ze werden rijk, schatrijk ….

Niemand heeft ooit de naam gekend van deze mysterieuze drakenjager maar overal waar hij kwam, keek men vol bewondering op naar hem. Hij had zoveel moed en kracht dat men zei: “Het lijkt wel of hij een drakenhart heeft”.

Ontwerp: Rob Van den Muysenbergh & Philip Aernouts
Auteur: Rob Cohen