Duatlon

19de recreatieve duatlon

vrijdag 21 juli 2023 (16:00u.)

(Inschrijvingen geopend)

Duatlon ( 12 jaar of ouder)

Locatie

Start en aankomst aan sportcomplex “DE DORENS”.

Sportcomplex De Dorens is de thuisbasis van de voetbalvereniging Loenhout SK.

U kan De Dorens bereiken:

Uit de richting Brecht:
Bij het binnenrijden van de bebouwde kom van Loenhout, na +/- 400 meter rechtsaf op de verkeersdrempel.

Uit de richting Loenhout centrum:
Aan de kerk in Loenhout centrum richting Brecht nemen en dan na +/- 300 meter linksaf op de verkeersdrempel.

Loopparcours

Na de start lopen de deelnemers onderstaande omloop twee maal. Dan komen de lopers in de wisselzone. Hier nemen ze de fiets of worden door hun fietser afgelost (voor duo’s). Het fietsparcours moet 4 maal worden gereden. Daarna wordt er weer gewisseld in de wisselzone en wordt het loopparcours nog één maal afgelegd om dan te finishen. De paden van het park rond sportcomplex De Dorens lenen zich uitermate voor een loopwedstrijd: de paden zijn mooi vlak en er zijn niet veel scherpe bochten. Het parcours loopt nog een stuk over de Dorensweg en de Brechtseweg om dan via de Tienpondstraat terug in het park te komen. Iemand van de organisatie rijdt voor de lopers om hen te begeleiden in het loopparcours en om de komst van lopers aan te kondigen en zo het parcours vrij te houden.

Fietsparcours

De lopers komen na het lopen van de twee looprondes aan bij de wisselzone. Het fietsen van de vier fietsrondes kan beginnen. De fietser van duo’s mogen pas verder als ze zijn afgelost door hun loper. Het fietsen begint buiten de wisselzone: Op de Brechtseweg naar links, rechts in de Neervenweg draaien, rechtsaf in de Marsweg. Op het einde van de Marsweg rechts draaien in de Bareelstraat. Op het einde van de Bareelstraat naar links draaien in de Molenakkerstraat en op het einde terug rechtsaf om zo op de Brechtseweg te komen. Eens de fietsers terug aan de Neervenweg komen, begint de volgende ronde. Na de vierde doortocht aan het kruispunt Molenakkerstraat-Brechtseweg moeten de fietsers links in de Dorensweg draaien en terug in de wisselzone komen om verder te lopen of om terug af te lossen met hun loper. De lopers moeten nu het loopparcours nog één maal lopen om dan te finishen. Seingevers zijn zo opgesteld dat ze eventueel verkeer binnen het fietsparcours op een snelle en veilige manier kunnen tegenhouden, omleiden of zo snel mogelijk kunnen doen verdwijnen uit het parcours.
De fietsers worden vooraf gereden door motoren om de komst van de fietsers aan te kondigen bij het publiek en zo de weg vrij te houden voor een veilige doortocht.

Mini-duatlon

Een mini-duatlon is eigenlijk een jeugd-duatlon. Om kinderen kennis te laten maken met recreatieve sport, hebben we besloten dat de kinderen jonger dan 12 jaar een eigen duatlon krijgen.
Hier kunnen ze zich op een speelse en toffe manier meten met leeftijdsgenoten. Deze jeugdwedstrijden zullen in de vroege namiddag plaatsvinden in het gemeentepark rond het wijkhuis. Voor deelname hoeft er geen inschrijvingsgeld betaald te worden; een kwestie van de drempel zo laag mogelijk te houden. Inschrijven kan via de website, zo kunnen we inschatten hoeveel kinderen er meedoen.
We hebben wedstrijden met jongens en met meisjes en de volgende leeftijdsgroepen: zes-en zevenjarigen, acht-en negenjarigen, tien-en elfjarigen. Vanaf de leeftijd van 12 jaar mogen de jong-volwassenen meedoen met de “grote mensen duatlon”.
De kinderen schrijven altijd individueel in.

De afstanden zijn:
0-5 jaar: 200m lopen of fietsen.
6-7 jaar: 200m lopen – 400m fietsen – 200m lopen.
8-9 jaar: 400m lopen – 800m fietsen – 200m lopen.
10-11 jaar: 800m lopen – 1200m fietsen – 400m lopen.

Direct na de wedstrijd worden de eerste drie op het podium gezet en er wordt een foto getrokken die achteraf op de website zal verschijnen: www.denotelaarcorso.be. Als prijs krijgen alle deelnemers een mooi aandenken voor hun deelname.
Vlak na de wedstrijd krijgen de kinderen een drankje aangeboden. De deelnemers voor de mini-duatlon worden allemaal ten laatste om 13:00 uur verwacht aan de startlijn. Zodanig kunnen alle wedstrijden tijdig starten.